ORVOSI, FOGORVOSI RENDELŐNEK AD OTTHONT

2018.04.23. 13:50

Április végére teljesen megújul a tiszavárkonyi egészségház

Jó ütemben halad a várkonyi egészségház felújítása. A beruházásra több mint harmincmillió forint TOP-os pályázati pénzt nyert az önkormányzat.

Hegedűs István irodájából követi nyomon a munkálatokat

Fotó: Mészáros János

Az orvosi, fogorvosi rendelőnek, szolgálati lakásnak is otthont adó emeletes ingatlant körülbelül harminc évvel ezelőtt húzták fel, így ráfért már a felújítás.

Hegedűs István polgármester arról számolt be, hogy amint az év eleji időjárás lehetővé tette, bele is kezdtek a munkálatokba. A renoválást a nyílászárók cseréjével kezdték, ami rendben meg is történt.

Az épület külső hőszigetelést kapott, amivel jelentősen csökkenthetik majd a fűtés költségeit. Maga a fűtés parapetekkel történik, ezzel nincsenek gondok, így nem is terveztek változtatásokat.

Az épület alatt pince húzódik, felülről ezt is szigetelték. Hátra maradt még a padlás hőszigetelése is, így minden oldalról biztosítva lesz a hő benntartása. A tetőhéjazatot is eltávolítják, és új cserepeket helyeznek ki.

A polgármester elmondta, a villanyszerelési munkálatokat is elvégzik, bár az nem része a pályázatnak, így a felmerülő költségeket önerőből kell állniuk.

Hegedűs István irodájából követi nyomon a munkálatokat
Fotós: Mészáros János

Az épületen egyébként 2000-ben komplett akadálymentesítést végeztek, így lift is segíti a nehezen mozgók emeletre történő feljutását. A felvonót nem használják nagy gyakorisággal, így az még nem szorul felújításra.

Jelenleg az épület külső falának színezését végzik a munkások – a korábbi színekhez igazodva. A hónap végéig pedig várhatóan el is készülnek a felújítással.

Az épület egyébként a községházával szemközt található, így a polgármester az irodájából is figyelemmel követheti a munkálatok alakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában