A MUNKA IDEJE ALATT FÉLPÁLYÁS ÚTZÁR LESZ

2018.04.11. 14:45

Elindult a karcagi bekötőút felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el.

A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 34103-as jelű út közel 2,4 kilométeren szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 3,443 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

A projekt keretében közel 2,4 kilométeren újul meg a 34103-as jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adott munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 110 napot vesz majd igénybe.

A karcagi bekötőút teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el.

Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból – tájékoztatta honlapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában