TISZAPÜSPÖKI

2018.04.30. 14:40

Fejlesztésekre készül Tiszapüspöki

Hatvanmillió forintot nyert turisztikai célú pályázaton a település. Ennek nagy részéből a környezetvédelmi oktatóközpontot fejlesztik majd.

Molnár-Révész Erika

– Az önkormányzati tulajdonú és a Tiszapüspökiért Kör Egyesület működtetésében álló Ördögszekér Környezetvédelmi Oktatóközpont jelenleg egy régi gátőrházban működik.

– A központ oktatási intézményeknek nyújt, az épület körül található tanösvény segítségével, természetvédelmi programokat – mondta Bander József, a település polgármestere.

– Az elnyert támogatásból a főépületben lévő oktatótermeket, emellett a vizesblokkokat és melegítőkonyhát is felújítjuk majd. Úgy próbálunk gazdálkodni, hogy a rendelkezésre álló pénzeszközzel a népszerű Tisza-partunkat is fejleszthessük.

– Idén elnyertük az ötéves üzemeltetését. Időszerűvé vált a strandon az elavult öltözők, mellékhelyiségek, vizesblokkok felújítása, ezek helyett modernebb, konténeres megoldást tervezünk, ahogy a holtágunknál is – tette hozzá a polgármester.

A munkák várhatóan ősszel kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában