SZOLNOK

2018.04.16. 06:50

Jegyezze meg, hogy fest most a szolnoki Tisza-part, mert a héten megváltozik

– A héten kezdjük a Tisza-parton található támfal kifestését – tájékoztatta honlapunkat Tóthné Páncsics Edina, a projekt művészeti vezetője és a szolnoki Magisz­ter Alapfokú Művészeti Iskolájának vezetője.

Hutter Zsófia

A vízügyi dolgozók homokzsákokkal kerítették el a helyszínt.

Fotó: Csabai István

– A program keretén belül Szolnok híres épületeit és a város életében kiemelkedő személyek portréit festjük fel az említett területre.

Mint azt a művészeti vezető elmondta, harminchét gyerek és öt tanár részvételével kezdik meg a munkálatokat.

– Az előkészületek már hétvégén elindulnak, vasárnap este, sötétedés után felvetítjük a segédvonalakat a támfalra, hogy könnyebb legyen a festést elkezdeni – tette hozzá a pedagógus.

– Hétfőn elkezdjük, és egy héten keresztül dolgozunk majd a területen. A programról fotókat és drónnal készült videót is készítünk. Fontosnak tartjuk, hogy egy ilyen nagyságrendű eseményt megörökítsünk.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság arról tájékoztatta honlapunkat, hogy fontos feladatuknak tekintik a megyeszékhely fejlesztéséhez, szépítéséhez való hozzájárulást.

Kötelezettségük az ár- és belvízvédelem biztosítása, ezenfelül azonban az igazgatóság törekszik hozzájárulni Szolnok ismertségének és elismertségének növeléséhez.

A vízügyi dolgozók homokzsákokkal kerítették el a helyszínt.
Fotós: Csabai István

A közelmúltban kezdeményezték, hogy a 2014-ben átadott Tisza-parti sétány mentén található mellvéd kapjon díszítést. Ezzel színesebbé, vonzóbbá teszik az árvízi mérce, valamint a Tiszavirág gyaloghíd környezetét.

A javaslatot Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere is támogatta.

 

Így néz ki a látványterv
Forrás: Beküldött fotó

A Galériától a színházig

A vízmérce melletti szabad­téri festményeken többek között a Belvárosi templom, a színház és a Tisza Szálló lesz felismerhető.

A zsinagóga látványterve
Forrás: beküldött fotó

A gyaloghíd környezetében a Galéria épülete lesz látható, a partról nézve érdekes kontrasztot teremtve a háttérben látható eredeti intézménnyel. A falon számos portré is megjelenik, melyek Szolnok híres szülötteit ábrázolják Chiovini Ferenc­től Verseghy Ferencig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában