BŰNMEGELŐZÉS

2018.04.28. 09:30

Nyílt napot tartott a rendőrség Kőteleken

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai nyílt napot tartottak Kőteleken, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai nyílt napot tartottak Kőteleken

Forrás: police.hu/ JNSZ MRFK

Nagy volt az érdeklődés azon a kőteleki rendezvényen, ahol a fiatalok és a helyi lakosság ismerkedhetett meg a rendőrség, a tűzoltók, a mentők, a polgárőrség valamint az együttműködő civil szervezetek munkájával.

A gyerekek bepillantást nyerhettek a rendőr, a tűzoltó és a mentőautók világába. A rendőrautóban megnézhették, hogy milyen a rendőrök „rádiója”, a mentőautóban pedig megtekinthették azokat az eszközöket, melyek a mentősök munkáját segítik.

A fiatalok a tűzoltók védősisakjában pattanhattak be a járműbe, majd a fecskendőt is a kezükbe vehették, hogy megtudják, milyen is tüzet oltani. A program keretében a diákok interaktív előadást hallhattak az egészséges életmóddal kapcsolatosan is. A bátrabbak kerékpáros közlekedési versenyen mérhették össze gyakorlati tudásukat az intézmény udvarán felállított pályán és a legjobbakat apró ajándékkal jutalmazták a rendőrök.

A bűnmegelőzés jegyében a BikeSafe illetve a „Házhoz megyünk” program is nagy sikert aratott. Ide azokat az állampolgárokat várták a kapitányság munkatársai, akik egy egységes nyilvántartási rendszerbe szerették volna regisztráltatni kerékpárjaikat.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai nyílt napot tartottak Kőteleken
Forrás: police.hu/ JNSZ MRFK

A helyszínen a lakosokat tanácsokkal, információkkal és figyelemfelhívó, bűnmegelőzési tájékoztató kiadványokkal látták el a megelőzési szakemberek. Az érdeklődők megismerkedhettek a lakásbetörések a gépkocsi lopások és a feltörések megelőzése érdekében használható biztonságtechnikai eszközökkel is.

A nap zárásaként egy lakossági vagyonvédelmi fórum került megrendezésre, ahol áldozatvédelmi előadást hallgathattak meg a lakosok a rendőrség munkatársaitól illetve az áldozatsegítő szolgálat szakemberétől. Az előadásokat követően pedig egy biztonságtechnikai kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők – tájékoztatta honlapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában