KISÚJSZÁLLÁS

2018.04.23. 16:26

Továbbra is nagy tervei vannak Kisújszállásnak a rizzsel

Nemrég a kisújszállási nagykun rizs is bekerült a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Programjába.

Daróczi Erzsébet

Dr. Kovács Tibor alpolgármester

Fotó: Daróczi Erzsébet

Most a Kisújszállási Turisztikai és Marketing Kerekasztal A kisújszállási rizs, mint városunk (és hazánk) különleges értéke címmel írt ki rajz- és fotópályázatot. A részletekről dr. Kovács Tibor alpolgármestert kérdeztük.

Kisújszállás az ország egyik legjelentősebb rizstermelője, feldolgozója és integrátora. A cégek „hungarikum” rizs termesztésében vesznek részt.

– Úgy vélem, túl kell mutatni ennek az egészséges élelmiszernek a termelésén, minden fórumon igyekszem előtérbe helyezni a rizses dolgokat – mondta az alpolgármester.

A rizses ételeket idén a városi rendezvényeikbe is beveszik. Első alkalommal a jövő hétvégi főzőversenyeken összpontosítanak ezekre az ételekre.

Dr. Kovács Tibor alpolgármester
Fotós: Daróczi Erzsébet

– Horváth Ferenc mesterszakács, az erfurti szakács­olimpia bronzérmese kreati­vitásának köszönhetően, indiánrizsből már különleges desszertünk is kapható.

– A későbbiekben szeretnénk egy kisújszállási rizses ételt is – sorolja az alpolgármester, aki azt szeretné elérni, hogy a rizs fővárosa címet is megkapja Kisújszállás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában