Kuncsorba

2018.04.19. 10:30

Újabb utakat építenek Kuncsorbán

Számos utca újult meg az utóbbi évek során Kuncsorbán. A település akkortájt is hiány nélkül működött, amikor a legtöbb önkormányzat adósságban úszott, a takarékos gazdálkodásért kapott „jutalom” összegeket pedig rendre útépítésre költötték. Ennek ellenére akad még olyan utca a községben, mely kimaradt a munkálatokból.

Szilvási Zsuzsa

Rédai János polgármester

Fotó: Mészáros János

– Arra törekszünk, hogy mindenhol jó minőségű utakon lehessen közlekedni Kuncsorbán – mondta el Rédai János polgármester. – Legutóbb egy belügyminisztériumi pályázaton nyertünk tízmillió forintot.

– Ezt a Kossuth út és a Gépállomás utca egy száznegyven méteres szakaszának fejlesztésére fordítjuk, az útalap felújítására kerülhet sor. Emellett továbbra is keressük a lehetőségeket, hiszen szándékunkban áll még további munkálatok elvégzése is ebben az évben.

Amint Rédai Jánostól megtudtuk, jól haladnak a munkálatok a művelődési háznál is. A külső és belső felújítás egyszerre zajlik, hiszen a tervek szerint nyár végére el is készül a beruházás.

Rédai János polgármester
Fotós: Mészáros János

Ennek keretében sor kerül a nyílászárók cseréjére, az épület külső hőszigetelésére és a fűtésrendszer korszerűsítésére. A tervek szerint a szomszédos óvoda fűtési rendszeréhez kapcsolják a művelődési házat, így lehetőség nyílik a gázfűtés mellett alternatív rendszer működtetésére is.

Ezzel elkészül az a kulturális kiállító­tér, történeti múzeum és közéleti szabadidős sportlétesítmény, amelyet már régóta terveznek Kuncsorbán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában