Jászkunság

2018.05.30. 14:36

A katasztrófavédelemnél is felkészültek a nyár veszélyeire

Ha beköszönt a jó idő, akkor nem csak a szórakozásé a főszerep. A vakáció és a szabadtéri programok mellett fel kell készülni a nyár veszélyeire is, és nem árt tisztában lenni a megelőzési szabályokkal sem.

Czakó Nóra

Az ismeretek felfrissítését szolgálta az az értekezlet, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartottak a napokban. A találkozón a települések közbiztonsági referensei vettek részt, de megjelentek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkatársai is – tájékoztatta honlapunkat dr. Szepesi Erika, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvi­vője.

A jelenlévőket Nagy Attila Sándor alezredes, polgári védelmi felügyelő készítette fel az olyan szezonális kihívásokra, mint a szúnyog­gyérítés vagy a hőség miatti lakosságvédelmi intézkedések.

Elmondta, hogy a nyári időszakban útfelújítások kezdődnek a térségben, emiatt pedig forgalomtorlódások alakulhatnak ki.

Az aktuális feladatokról Görög István őrnagy, a szolnoki kirendeltség hatósági osztályvezetője tartott előadást. Ezek között szó esett a nyári szabadtéri rendezvényekről és a mezőgazdasági munkálatok kockázatairól is.

A nagy melegben ugyanis könnyen meggyulladhatnak a szántóföldi növények vagy a tarló. Az osztályvezető az induló mezőgazdasági munkák kapcsán kiemelte, a katasztrófavédelem szakemberei – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a gazdálkodók kérésére a szezon kezdete előtt megvizsgálják a gépeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában