Mezőtúr

2018.05.30. 15:26

Haditornán, közelharcversenyen és fegyveres váltófutáson is szerepeltek a mezőtúri diákok

Igazán rendhagyó képzésnek számít a rendészet egy középiskolában, s talán épp ezért igen népszerűnek is számít a diákok között. A Mezőtúri Református Kollégiumban már évek óta várják ilyen szakra a jelentkezőket, s az eredmények azt bizonyítják, hogy valóban a legjobbakat sikerül kiválasztani.

Szilvási Zsuzsa

Barbara és Dániel rendészeti pályára készül

Fotó: Mészáros János

A rendészeti képzésnek ugyanis komoly részét teszik ki az erőnléti edzések, a felkészültségüket pedig számos versenyen bizonyíthatják a diákok. Az elmúlt időszakban szerepeltek többek között haditornán, közelharcversenyen, fegyveres váltófutáson és még több más megmérettetésen is.

Varga Dániel és Izsold Barbara is számos versenyen vett részt a közelmúltban.

– Többek között lövészet, gránátdobás, akadálypálya szerepel ilyenkor a feladatok között, így erőnléti és ügyességi számok egyaránt szoktak lenni – tudtuk meg a két fiataltól, akik mindenképpen ezen a területen képzelik jövőjüket.

Barbara és Dániel rendészeti pályára készül
Fotó: Mészáros János

– Rendészeti, honvédelmi pályára készülünk annak ellenére, hogy egyikünk családjában sem választotta még senki ezt a hivatást – mondták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában