MARTFŰ

2018.05.27. 08:15

Javaslatok várnak, hogy kik kapják a városi elismeréseket Martfűn

Módosította a képviselő-testület az adományozás rendjéről szóló rendeletet.

Joó Zsuzsa

Javaslatokat vár a martfűi önkormányzat, kik kapják idén a városi elismeréseket. Ehhez módosította a képviselő-testület az adományozás rendjéről szóló rendeletet. Ez évtől a különböző kitüntetéseket a nemzeti ünnep alkalmából rendezett augusztus 20-i városi ünnepségen adják át.

Azaz nem több alkalommal, különböző eseményen nyújtják át, hanem egyetlen napon. Így az ünnepi műsorok, a vendéglátás és az egyéb szervezési költségek is csökkenthetők.

A díjazottak személyére vonatkozó javaslatokat minden év május 31-ig a polgármesterhez kell benyújtani. Az elismerés adományozását rövid írásbeli indoklással kell kezdeményezni.

A javaslatokat előzetesen az oktatási, művelődési, sport, civil és egyházi kapcsolatok bizottsága véleményezi. Augusztus 20-án a „Martfű város díszpolgára”, a „Martfű Városért Díj”, „Martfű Város Pedagógiai, Nevelési Díja”, a „Martfű Város Kulturális, Művészeti Díja”, a „Martfű Város Közszolgálatáért Díj”, a „Martfű Város Sport Díja” és az „Önkormányzati Elismerő Oklevél” önkormányzati elismeréseket egyszerre adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában