Örményes

2018.05.01. 10:27

Keresetté váltak az örményesi bikák

Jelenleg negyvennyolc bika van a telepünkön, most adunk el belőlük tizenkettőt, hiszen elérték a vágósúlyt – mutatja a helyi szarvasmarhatelepen Török Tamás, Örményes polgármestere. A településen már évek óta nevelnek bikákat a köz­munkaprogramban.

Molnár-Révész Erika

Sokan voltak kíváncsiak a látványos birkafodrászatra

Fotó: Mészáros János

– A bikaborjúkat kéthetesen, negyven kilogrammos korukban szoktuk megvásárolni, és a piaci igények szerint három-hatszáz kilogrammos korukban adjuk el az állatokat, a belföldi piacon.

– Az ebből származó évi öt-hat millió forintos bevételt a programba forgatjuk vissza. Elsősorban telepünket próbáljuk minél jobban fejleszteni, hogy ne rontsa a település összképét. Az eredeti tervek szerint ugyanis nem ide épült volna, hanem még távolabb a belterülettől – mondja a polgármester.

Az istálló épületét nemrég kibővítették, százötven négyzetméterrel lett nagyobb a területe. Az istálló tetejét meghosszabbították, alatta pedig lebetonozták a talajt, így a takarmányt nagyobb menyiségben és jobb minőségben tudják tárolni.

Borítókép: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában