KARCAG

2018.05.10. 09:30

Már több mint ötszázan váltották ki a horgászengedélyt Karcagon

A tavasz kicsalta a horgászokat a Téglagyári-tóhoz. Kalocsai Lászlótól, a Nagykun Horgász Egyesület elnökétől megtudtuk, megtörtént az első haltelepítés.

Daróczi Erzsébet

Kiss László a ponttyal

Fotó: Daróczi Erzsébet

A telet nagyobb kár nélkül átvészelték a halak, s régen volt ennyi víz a tóban, mint most, a rengeteg eső és belvíz megemelte a vízszintet. Az egyesület újabb tizenöt évre használatba kapta a várostól a tavat, ahol szeretnének fejleszteni is.

– Nagyon fontos lenne, hogy a kerékpárutat, a gépkocsiutat megcsináljuk. Ez nem kis pénz, de vannak erre pályázati lehetőségek – sorolja terveiket Kalocsai László. Eddig négyszázhetven felnőtt és nyolcvan gyermek váltott engedélyt.

Kiss László a ponttyal
Fotós: Daróczi Erzsébet

– Az idei versenyek a városi rendezvényekhez kapcsolódnak, s október elején, az utolsó haltelepítés után lesz az évadzáró háziversenyünk – mondta az elnök. Kiss László jól zárta a napot ottjártunkkor, kukoricával egy 3,8 kilós pontyot fogott. Eddigi rekordja egy ötkilós ponty ugyanitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában