TISZAÖRS

2018.05.15. 13:55

Miniszteri elismerésben részesült Tiszaörs elhivatott alpolgármestere

Rendszeresen találkozunk azzal, hogy bokros teendőinkre kevés a napi huszonnégy óra. Képtelenek vagyunk időnket jól beosztani, hatékonyan dolgozni. Pedig a jól működő példák előttünk járnak. Vannak, akik napi szinten felelnek meg ennek a kihívásnak.

Ujvári László

Keresztyénné Nagy Mariann a Földművelésügyi Minisztériumban vehette át a kitüntető díjat.

Forrás: Beküldött fotó

Keresztyénné Nagy Mariann nap mint nap bizonyítja, hogy lehet valaki egyszerre családanya, pedagógus és alpolgármester. Fáradozásait családja, rokonai, barátai és a helyi közösség is díjazza.

Nemrég azonban Miniszteri elismerő oklevelet is kapott. A Földművelésügyi Minisztériumban vehette át a kitüntető díjat.

– Meglepetésként ért, két héttel korábban értesültem róla, hogy ilyen elismerésben részesítenek – emlékezett vissza Keresztyénné Nagy Mariann. Méltatása szerint a civil- és a közéletben végzett munkájával, nyolcéves alpolgármesteri tevékenységével érdemelte ki.

Születése óta Tiszaörsön élt, pedagógusként 1999 óta erősítette a helyi általános iskola tanári karát. Lelkesen vetette bele magát a falu közéletébe is. A Perspektíva Egyesület képviseletében rászoruló gyermekekkel foglalkoznak.

Mivel évekkel ezelőtt megszűnt a felső tagozat Tiszaörsön, a gyerekek nagyon korán elkerülnek a környező városokba. Céljuk, hogy a fiatal generációk több szállal is kötődjenek a községhez. Minél több emlék fűzze őket szülőfalujukhoz.

Alpolgármesterként is a községért és a közösségért munkálkodik. Nyolc éve viseli a tisztséget, a helyiektől kétszer is nagy bizalmat kapott. Igyekszik megszolgálni ezt.

Személyesen jár köszönteni a 65 év felettieket, a nemzeti ünnepi programok szervezésének egyik oszlopos tagja. Fontosnak tartja a történelmi hagyományok tiszteletét, ápolását. Közreműködésével több emlékhelyet hoztak létre Tiszaörsön az elmúlt években.

Ide tartozik az 1956-os, az 1848–49-es, valamint a nemzeti összetartozás emlékművek.

– Szeretném elősegíteni ennek a kis településnek a megmaradását. Legfontosabb feladataink egyike, hogy csökkentsük a fiatalok elvándorlását. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a térségben új munkahelyek jöjjenek létre – felelte kérdésünkre vála­szolva.

Keresztyénné Nagy Mariann a Földművelésügyi Minisztériumban vehette át a kitüntető díjat.
Forrás: Beküldött fotó

Bár tanári pályáját Tiszaörsön kezdte, 2015-ben családjával Tiszafüredre költözött. Jelenleg főállásban a Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanítója, rajztanára.

Pedagógusi munkája és családja mellett rendszeresen visszajár Tiszaörsre, hogy ellássa alpolgármesteri feladatát. Akárcsak 2015 előtt, ugyanúgy részt vesz a falu életében, teszi a dolgát, ahogy eddig is.

– A két pálya nehezen egyeztethető össze, de igyekszem a legjobban beosztani az időmet és az energiámat. Örömöt okoz, hogy ezért a faluért dolgozhatok – érvelt Keresztyénné Nagy Mariann.

Külön kiemelte családját, akik mindenben támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában