FELAJÁNLÁS

2018.05.03. 16:30

Utánfutót kaptak mentőcsónakjukhoz a kevi önkéntes tűzoltók

A Túrkevei Önkéntes Tűzoltó Egyesület folyamatosan gyarapodik. Legutóbb például egy felajánlásnak köszönhetően kaptak új mentőcsónakjukhoz utánfutót.

Szilvási Zsuzsa

Adományként került a túrkevei tűzoltókhoz

Fotó: Mészáros János

Amint Sörös Tibor parancsnoktól megtudtuk, a közel négyszázezer forint értékű járművet egy társszervezettől kapták, a felújításban, festésben pedig helyiek segítették őket.

Adományként került a túrkevei tűzoltókhoz
Fotós: Mészáros János

Az előzetes számítások szerint idén összességében tíz­milliós nagyságrendű fejlesztésekre kerülhet sor, hiszen remélhetőleg lehetőségük nyílik az öltözőszekrények felújítására, műszaki eszközök beszerzésére, illetve elképzelhető, hogy egy helyi cégtől új gyakorlóruhákat is kapnak.

Mindezek mellett remélhetőleg megérkezik az a terepjáró, amelyet egy országos pályázat keretében igényeltek.

A szervezet megfelelő létszámmal dolgozik, tagjai nemrégiben részt vettek a balai állami gazdaság romos irodaépületében megrendezett éves minősítő gyakorlaton, ahol tizennégyen bizonyították rátermettségüket. A gyakorlat megfelelő minősítést kapott.

Amint a parancsnok a fentiekkel kapcsolatban hozzátette, a napokban előbb a Mezőtúron, diákok számára megrendezett katasztrófavédelmi versenyen vettek részt, ahol a túrkevei csapat harmadik helyezést ért el.

Emellett a Ványai középiskola Szakmák éjszakája rendezvényén is tartottak be­mutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában