Jászkunság

2018.06.10. 13:19

Nyaralót szeretne a megyében? A hat-hét milliós házak a legkeresettebbek

A jó idő beálltával sokakban fogalmazódik meg – már, ha a pénztárca engedi –, hogy jó lenne egy saját nyaraló, egy hétvégi ház, egy hobbitelek.

Kovács Berta

Forrás: Shutterstock

A helyi viszonyokhoz mérten az adás-vételek számának kiegyensúlyozott növekedése tetten érhető például a Tisza-tónál, Abádszalók vagy Tiszafüred környékén.

Erre Gávris Szabolcs, a CasaNetwork Ingatlanszövetség egyik tulajdonosa mutatott rá. Mint mondta, a rendezvények vonzóvá teszik a környéket a fesztiválozók számára, valamint a kikötők közelsége is vonzó.

– A tónál azok keresnek nyaralót, akik kedvelik a hagyományos, természet közeli, romantikus kikapcsolódást, ők önálló családi házat szeretnének, nem apartmant – hangsúlyozta az ingatlanszakember.

Aki nem Szolnok környékében gondolkodik nyaralóvásárlás kapcsán, az nagyon jó áron hozzájuthat a megyében hétvégi házhoz, hobbihoz. Telket akár 500–600 ezer forintért is kaphat, például Törökszentmiklós környékén, kisebb családi házhoz pedig másfél, két és fél millióért is hozzá lehet jutni.

Szolnokon az Alcsisziget át lett ugyan minősítve lakóövezetté, de többségében azért hétvégi háznak használják ezeket az ingatlanokat. Itt telket két és fél millió körül adnak, a lakóházak árai viszont már a szandaszőlősiekkel vetekednek, akár 17–20 milliót is elkérnek értük.

Ha kintebb megyünk, a szajoli hobbik felé, a telkeket 7–8 millió forintért kínálják, ami viszont messzebb esik a Holt-Tiszától, azok nem nagyon keresettek.

Rengeteg nagyon szép rész van még a megyében, ami jelenleg még kihasználatlan, vélekedett Gávris Szabolcs.

– Nagykörűben látok például ilyen potenciált. Szerintem ez az egyik olyan település, ahol a közeljövőben felélénkül az ingatlanpiac. De lassan az egész megyében kezdik felfedezni, hogy vannak említésre méltó programok.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában