Mezőtúr

2018.06.13. 16:30

Átmenetileg védett természeti területté nyilvánították Mezőtúr egy bizonyos részét

A megyei kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi főosztálya a várost érintő döntést hozott.

Szilvási Zsuzsa

A fokozottan védett fattyúszerkő és kormos szerkő párok fészkelésének védelme érdekében a Hortobágy-Berettyó folyó vasúti híd–közúti híd közötti szakaszát és a közúti híd alatti 700 méteres szakaszát, a töltés lábáig tartó árterülettel együtt augusztus 15-ig átmenetileg védett természeti területté nyilvánította.

A területen közösségi és tömegsportesemények rendezése, sportverseny, technikai jellegű sporttevékenység folytatása kizárólag a természetvédelmi hatóság engedélyével lehetséges.

Ezen a területen vízi járművel közlekedni legfeljebb 5 km/h-s sebességgel lehet. A fenti korlátozásokon kívül tilos minden olyan tevékenység végzése, amely a fokozottan védett párok fészkelését zavarja, egyedeit, élettevékenységét veszélyezteti, károsítja.

Az előírások be nem tartása esetén a hatóság természetvédelmi bírság kiszabását kezdeményezheti, súlyosabb esetben természetkárosítás miatt akár büntetőeljárás is kezdeményezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában