AUTÓK MINDENHOL

2018.06.03. 13:30

Dübörögtek és pöfögtek: autós találkozók a tiszai rakodópart körül (fotók+videó)

Tavaly még a Tiszaligetben, idén már egy új helyszínen, az egykori tiszai rakodóparton adtak egymásnak randevút az (át)épített két- és négykerekű járgányok szerelmesei.

Mészáros Géza

A 9. Szolnoki Tuning Találkozó az épp június 2-án kapuját a nagyközönség előtt megnyitó Dokk Terasz szomszédságában, a Tiszavirág-híd város felőli lábánál fogadta szombaton reggel a motor- és autókülönlegességeket, és ezen dübörgő vasak után érdeklődőket.

Volt is egésznapos hangzavar a városban, hiszen a karosszériailag, futóművileg és/vagy motorikusan feltuningolt szépségeket nem lehetett álló napig egy helyben megülve tartani.

A lóerők így aztán elszabadultak, ám sokak nem csupán a fülükkel követték az eseményeket. Főleg a férfi szemeket a szexi autómosás vagy a szépségkirálynő-választás állította komoly feladat elé.

A motorok hangjai mellett a beépített hangszórók is dübörögtek, így aztán ember legyen a talpán, aki a kategóriagyőztesekről pontos információt tudna adni. De nem is az eredményhirdetés volt a nap „fémpontja”, mint inkább az, hogy Szolnokon immáron tradíciója lett a tuningolt járművek találkozójának.

A késő délután különlegessége volt még, hogy a szintén egyidőben (ám de sokkal csendesebb motorpöfögéssel) zajló, ugyancsak kilencedik alkalommal megrendezett Közép-Tisza-Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Túra kivikszolt oldsmobiljai ekkor érkeztek meg a „Dokk” feletti Tiszai hajósok terére.

Hogy régi és új, eredeti vagy felújított autók és motorok egyvelege végleg elnyelje aznap a járműtechnikák rajongóit. Egyébiránt a téren felsorakozott Ford Mustangok optikai és egyéb tuningok nélkül, korhatár nélkül is, mindkét rendezvényt beleértve, „vittek” mindent...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában