MÁR ELKEZDŐDTEK A TÁRGYALÁSOK

2018.06.13. 11:30

Hamarosan vízi túraútvonallá válhat Tiszapüspöki

Elkezdődtek a tárgyalások az önkormányzat és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség között. Elképzelhető, hogy a folyóparti település hamarosan a vízi túrázók egyik állomásává válhat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock

A mi partszakaszunk alkalmas lenne rá, hogy a Tisza-tó és Szolnok közötti vízi útvonalon pihenőhelyként szolgálhasson.

Ez különösebb fejlesztést nem igényelne, elsősorban a hajók tárolására, őrzésére alkalmas területet kell kialakítani. Ezek mellett ivóvizet, áramot és megfelelő tisztálkodási lehetőséget kell biztosítani – mondta Bander József polgármester.

– Már ebben az évben csatlakoznánk egyéniben önkormányzatként vagy egyesületként a szövetséghez, ami számtalan lehetőséget nyithatna meg előttünk. A Tisza- part hasznosítási jogát öt évre elnyertük, ami ezeknek a hosszú távú elképzeléseknek is kedvez.

– A turisztikai célú pályázatunk tervei már engedélyeztetés alatt állnak, amely a szabadstrandot is érinti. Ebből szeretnénk korszerűsíteni az elavult öltözőket, zuhanyzókat. A megbeszélések nálunk még csak most kezdődtek, de Nagykörű már előrehaladott tárgyalásokat folytat az ügyben, ami ránk nézve is biztató – tette hozzá a településvezető.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában