Világbajnokság

2018.06.14. 06:55

Kinek szurkol a most kezdődő labdarúgó-világbajnokságon?

Csütörtökön útjára indul a labda, Oroszországban elkezdődnek a huszonegyedik labdarúgó-világbajnokság küzdelmei. Körkérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, ki mennyire követi a világ focicsapatainak négyévente megrendezett viadalát.

A vb-győzelemre legesélyesebbnek tartott német csapat megérkezik Oroszországba

Forrás: AFP

Az egy hónapig tartó esemény mindig izgalomba hozza a világot. Természetesen megyénk településein is sokan várják már a jobbnál jobb meccseket. A terek, sörözők, kerthelyiségek ideiglenesen átalakulnak.

Kivetítőket, televíziókat láthatunk mindenhol és úton-útfélen focidrukkerekbe botlik az ember. Akik figyelemmel kísérik a világ legnépszerűbb sportágának történéseit, azoknak Kánaán ez az időszak, hiszen nap nap után izgulhatnak, melyik ország csapata győz és jut tovább a következő fordulóba.

A vb-győzelemre legesélyesebbnek tartott német csapat megérkezik Oroszországba
Fotó: AFP

Jöhetnek a megérzésre megtett tippek, a szakszerűen levezetett magyarázatok és végeláthatatlannak tűnő versengések.

Bár manapság a futball egy igen közkedvelt sport, mégis bőven akadnak olyanok, akik egyáltalán nem követik figyelemmel a világbajnokság programját. Megkérdezettjeink válaszaiból is kiderül, hogy a sportág megosztó, de nincs ember, akinek ne lenne véleménye a témával kapcsolatban.

Pór Péter, a Szolnoki Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója

Talán mondani sem kell, hogy a futball legnagyobb seregszemléje a világbajnokság. Mivel nagyon hosszú volt a klubszezon, különösen a top-csapatokban szereplő játékosok nem lehetnek túl frissek, hiszen az elmúlt hónapokban sok tétmeccsen szerepeltek.

Ennek ellenére jó mérkőzéseket és sok gólt várok az elkövetkező egy hónapban. Nincs külön favoritom és kedvenc csapatom, közönségszórakoztató meccseket szeretnék látni.

Ábrahám Tamás, ügyvezető, Tiszafüred

Ha időm engedi, rendszerint követem és nézem a világbajnokságot. Már hosszú ideje a német válogatottnak szurkolok, ez most sem lesz másként. Nagyon szimpatikus a német foci, elsősorban a rá jellemző mentalitás, hozzáállás miatt.

Esélyesnek tartom őket a végső győzelemre, remélem, oda is érnek. Négy évvel ezelőtt is bizonyították, hogy mindig számolni kell velük. Szerintem érdemes figyelni a kapusuk, Manuel Neuer játékát.

Molnár László, a Szigligeti Színház színésze

Természetesen nagyon várom már én is a labdarúgó-világbajnokságot. Ha csak tehetem, nézem majd a mérkőzéseket. A nagyobb eseményeket, mint a világ- és Európa-bajnokság, mindig követem.

Hogy kinek szurkolok, egyelőre még nem döntöttem el. Ha lemennek az első csoportkörök, akkor választom majd ki, melyik csapat a szimpatikus. Szerintem a végső összecsapás a franciák és a németek között várható.

Nagy Lajos, hivatásos gépkocsivezető, Karcag

Már várom a meccseket, többet a haverokkal egy szórakozóhely nagy kivetítője előtt izgulunk majd végig. Közben szidjuk, dicsérjük a focit, a bírót, a játékosokat. Én is fociztam egykoron, ma már csak a haverokkal rúgjuk a bőrt.

A nyitómeccsen az oroszoknak szurkolok, remélem, izgalmas mérkőzést láthatunk. A németek, brazilok mellett az angolok focitudása szerintem magasan a legjobb, remélem, most is jól játszanak majd.

Kereszti Roland, református lelkész, Túrkeve

Az egész család követi a bajnokságot, eredmény- és ponttáblákat vezetünk, és természetesen minden mérkőzést megnézünk. Nincs kifejezetten kedvenc csapatom, sokkal inkább a játékos focit szeretem.

Éppen ezért az afrikai csapatok közel állnak a szívemhez, Nigériának szívesen szurkolok. Ha választani kell, akkor az európai válogatottak közül a horvátoknak drukkolok, de ide lehet sorolni a lengyeleket is, az ő játékukat is szeretem.

Dr. Sepetykó Mihail, a Hetényi Géza Kórház laborszakorvosa

Rendszeresen nézek sporteseményeket, így a világbajnokságot is figyelemmel követem majd. Ha tehetem, kimegyek a szabadtéri közvetítéseket nézni, de ha a munkám miatt erre nem lesz lehetőségem, akkor a tévé előtt izgulom végig a mérkőzéseket.

Mindenfajta sportot szeretek, a labdarúgás mellett a kosárlabdát, vízilabdát is. Ha tippelnem kell, akkor egyértelműen azt jósolom, hogy a németek nyerik majd a bajnokságot.

Pál Antal, a Törteli Faluvédő Polgárőr Egyesület elnöke

Épp csak bekapcsolom a televíziót, hogy lássam, milyen mérkőzést közvetítenek. Nagyon ritkán követem ugyanis figyelemmel a labdarúgó-világbajnokság eseményeit. Ez persze nem jelenti azt, hogy távol állna tőlem a sport.

Hetente kétszer járok el focizni, így inkább űzöm a labdarúgást, mint nézem. Más a helyzet viszont a technikai sportokkal, melyek sokkal jobban érdekelnek. Ilyen a Forma–1 is, aminek jó ideje nagy rajongója vagyok.

Lajkó-Balázs Edit, a Kéz a Mancsért Egyesület állatvédője

Én vagyok az anti-foci-drukker! Se sör, se foci! Még soha nem néztem végig meccset, és egyáltalán nem iszok alkoholt. Ha a magyar csapat is részt venne a vb-n, csak-csak leülnék a tévé elé, de így, nélkülük nem izgat annyira a bajnokság.

Szerencse, hogy a párom hasonlóan vélekedik minderről, így nem kell egy hónapig nélkülöznöm őt. Hogy minden kerthelyiségben kivetítők lesznek? Nem baj, egy kávé erejéig kibírom!

Cozombolis Leonidász Péter, szolnoki zenész

Az az igazság, hogy még nem annyira foglalkoztam a világbajnoksággal, nálam még tart a Bajnokok-ligája-láz. Azért az alapinformációkkal tisztában vagyok, például, hogy Oroszország rendezi.

Persze én is nagyon várom azt az egy hónapot, mert ilyenkor mindenhol jó a hangulat és rengeteg ismerőssel lehet találkozni. Két ország játékosainak szoktam szurkolni, a németeknek és a braziloknak, és szerintem a németek nyerik majd a vb-t.

Selmeczi Dániel, szolnoki víz alatti fotós

Nem tudok túl sok mindent hozzáfűzni ehhez az eseményhez, mert egyáltalán nem nézek futballmérkőzéseket. Soha nem érdekelt a labdarúgás, ennek egyenes következménye, hogy az idei világbajnokságon sem szurkolok egyik ország csapatának sem.

Nem kötődöm a sportághoz, még csak nem is fociztam soha, így megtippelni sem tudnám, hogy ki a legesélyesebb ebben az évben a bajnoki cím elnyerésére. Ráadásul a sört sem szeretem…

Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője

A kosárlabda a kedvenc sportágam, de mint sportszerető ember, négyévente várom a labdarúgó-világbajnokságot. Nem követem nyomon a tabellát, azonban a jó focit szeretem és a vb-n igencsak jó meccseket láthat az ember.

Gyermekkorom óta olasz-szurkoló vagyok, de mivel ők nincsenek ott a tornán, így az argentinoknak szurkolok. Bár véleményem szerint a német precizitás és a spanyol temperamentum is esélyes lehet a győzelemre.

Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum főmuzeológusa

A futball-világbajnokságot nem követem figyelemmel, fogalmazhatok úgy is, hogy teljesen hidegen hagy a dolog. Időm sem volna rá, hogy naprakészen figyeljem a mérkőzéseket.

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy teljesen elutasítom a focit, hiszen az angol Arsenal FC minden mérkőzését megnézem. 1996-ban a francia Arsene Wenger lett az edző, akkor tetszett meg a játékuk, azóta vagyok szurkolója a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában