Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam

2018.06.06. 12:45

Légi felderítő gyakorlatot tartottak Szolnokon a katonák (galéria)

Befejező hetéhez érkezett a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban zajló XXXV. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam.

Mészáros Géza

Felvételünk a helikopterből kiszálló katonák egy csoportját örökítette meg.

Fotó: Mészáros János

A hallgatók kedden az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis közreműködésével légi felderítési gyakorlatot hajtottak végre.

A foglalkozás célja, hogy az ENSZ fegyvertelen katonai megfigyelői a szabályoknak megfelelő módon, alacsony magasságon információt gyűjtsenek a műveleti területről.

A május 22-én indult tanfolyamra Magyarország mellett tizenhat külföldi országból érkeztek katonák, valamint rendőr és civil felkészülők. Összesen huszonheten vesznek részt a képzésen.

A felkészülők az első héten elsősorban elméleti, többek között járőrözéssel, bejelentések kivizsgálásával, információgyűjtéssel kapcsolatos foglalkozásokon bővíthették tudásukat.

A katonai megfigyelők fegyvertelen volta miatt kiemelt figyelmet kapott a tárgyalástechnika és a tolmácskezelés, valamint a kulturális különbségek kezelése is.

Ezután a gyakorlati foglalkozások következtek: aknaismeret, híradás, járőrgyakorlat, helikopteres felderítés. A felkészítést követően a hallgatók kétnapos zárógyakorlat keretében adnak számot a megszerzett tudásukról.

A sikeres tanfolyamvégzők számos nemzetközi szervezetnél katonai misszióknál vállalhatnak majd szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában