Fogadj örökbe!

2018.06.10. 18:45

Már az ideiglenes örökbefogadás is nagy segítség lehet

Örökbefogadó napon jártunk, hogy testközelből is láthassuk a gazdira váró kutyusokat.

Fotó: Bíró Zoltán

A Kéz a Mancsért nem menhelyként üzemel, hanem mint Civil Állatvédő Egyesület. Csak az elmúlt két hétben 14 kutya került a gondozásuk alá, ami azt jelenti, hogy még mindig megoldatlan probléma az állatkínzás és a felelőtlen állattartás.

Sajnos kevés az ideiglenes befogadó, pedig ez jelenti számukra a legnagyobb segítséget addig, amíg nem találnak egy szerető gazdit a kutyusoknak. Mivel jelenleg kifogytak már a szabad helyekből, szombaton újfent megszervezték az Örökbefogadó napot – tudtuk meg Borbély Brigittától. Ez a nap már tradíciónak számít, hiszen minden hónapban egyszer – amikor az időjárás is engedi – megszervezik ezt az eseményt.

 

– Ezen a napon gyűjtünk tárgyi adományokat, ételt a kutyáknak és próbálunk minél többnek gazdit találni. A mai nap folyamán három kutyust vittek el, de sajnos még így is 31 maradt a gondozásunk alatt.

Kérdésünkre, hogy átlagosan egy ilyen nap alatt hányan találnak szerető otthonra, azt a választ kaptuk, hogy nagyon változó. Volt, hogy egy nap 13 kutyust is elvittek, azonban van olyan is, amikor nem járnak ilyen szerencsésen, de minden új gazdinak nagyon örülnek.

Fotó: Bíró Zoltán

Ha többet szeretne megtudni a Kéz a Mancsért Civil Állatvédő egyesületről vagy támogatni szeretné munkásságukat, akkor ide kattintva megtalálja a honlapjukat, ide klikkelve pedig a facebook profiljukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában