TISZAFÜRED

2018.06.14. 12:30

Új piaccsarnok épül Tiszafüreden

Napokon belül elkezdődik a munka. Június 13-án, a Városházán aláírták az erről szóló megállapodást.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A következő hetekben felfordul a Belsőfokpart út, valamint a mostani iparcikk-piac környéke. A kivitelező a napokban lát munkához, a közbeszerzést egy helyi vállalkozás, a Józsa Kft. ajánlata nyerte.

A beruházáshoz 186 millió forintnyi, vissza nem térítendő területfejlesztési forrás áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően egy teljesen új piaccsarnok épül a jelenlegi iparcikk-piac helyén, új területet vonnak be a belváros vérkeringésébe.

A kivitelező képviseletében Józsa Béla ügyvezető ismertette a beruházás műszaki tartalmát. Az új létesítmény közel 500 m 2 alapterületű lesz, teljes mértékben megfelel majd a kor követelményeinek.

Belül üzlethelyiségek, irodák és szociális helyiségek kapnak helyet, kívülről pedig fedett árusítóhelyek, új parkolók, parkosítás várható. A munka 2019 év elején ér véget.

Ujvári Imre polgármester hangsúlyozta: minden olyan szolgáltatás elérhető lesz az új helyen, ami a régi vásárcsarnok épületében. Egyetlen szolgáltatót, őstermelőt, vagy piaci árust sem fog hátrány érni az építkezés, vagy a költözés miatt.

A belvárost érintő beruházássorozat része a régi vásárcsarnok elbontása. Erre csak azután fog sor kerülni, hogy az új piaccsarnokot birtokba vették az árusok és szolgáltatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában