MŰALKOTÁS

2018.07.27. 17:30

Az Országházba került a tízmázsás öcsödi óriásszőnyeg

Végleges helyére, az Országház kék társalgójába került a napokban az Öcsödön készült óriásszőnyeg. A 150 négyzetméteres, 21 méter hosszú, több mint tízmázsás szőnyeget 14 erős munkás vitte be a helyére.

Szilvási Zsuzsa

A helyére rakják az Országház Kék társalgójának szõnyegét.

Fotó: Máthé Zoltán/ MTI

A 15,5 millió csomóból álló műalkotás elkészítéséhez másfél év, tizenötmillió csomó és hét különleges szaktudással rendelkező szövőnő munkája kellett.

– Nap mint nap megfordulunk a képviselői társalgóban, s büszkén fogom meséli kollégáimnak, hogy ez a szőnyeg bizony az én térségemben, Öcsödön készült – mondta el kérdésünkre válaszolva Boldog István országgyűlési képviselő, aki már félkész állapotban is megcsodálta a nem mindennapi művet.

14 erős munkás vitte be a helyére a szőnyeget
Fotó: Máthé Zoltán/ MTI

– Ahogy korábban ígértem, szeptemberben természetesen vendégül látom a Parlamentben a szövőasszonyokat, hogy ők is láthassák, hová került a kezük munkája.

A kék társalgó ugyanis az Országház azon részén helyezkedik el, amely a képviselők és látogatók, turisták számára egyaránt megközelíthető. Ezt a termet most újították fel, s a korábbi szőnyeg helyére került az öcsödi.

Borítókép: A helyére rakják az Országház Kék társalgójának szőnyegét

Fotó: Máthé Zoltán/ MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában