KUNSZENTMÁRTON

2018.07.16. 16:30

Folyamatosan szépül a Körös-part

Megszépült a Körös-part egy része. A sétányról hosszú évekig szinte semmit nem lehetett látni a folyóból, mígnem tavaly meggyérítették a növényzetet.

Joó Zsuzsa

Tóthné Barna Mária, a helyi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke úgy nyilatkozott, a város engedélyt kapott a part folyamatos tisztán tartására, a kapacitás azonban kevés.

Ezért szerveztek nemrégiben a Körös Horgászegyesülettel és a Kamasz-tanya fiataljaival újabb „takarító” akciót. A fiatalok több zsák szemetet szedtek össze a hídtól a Kisfaludy utcáig, míg a felnőttek a partot takarították. Bár a Köttön utca alatti terület megszépült, ez kevés.

– Folytatnunk kell a takarítást, mégpedig nagyobb összefogással – mondja Tóthné Barna Mária. – Az igazi és tartós megoldást az érintett hivatalos szervek: a vízügyi igazgatóságok, a nemzeti park és az önkormányzat együttes és folyamatos fellépése jelenthetné, de a megállapodás hosszabb időt vesz igénybe. Addig is tenni kell.

– Ezért várjuk azon magánszemélyek, közösségek jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a további parttisztításba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában