KÖZGYŰLÉS

2018.07.12. 11:30

Izgalmas nemzetközi sporteseményeket rendeznek Szolnokon

Soron kívüli ülést tartott szerdán a szolnoki közgyűlés. A Szolnoki Sportcentrum NKft. ez évben három jelentős, a megyeszékhelyen zajló nemzetközi sportesemény szervezésében vesz részt: a város a házigazdája a Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak, az Egyetemi és Főiskolai Kajak-kenu Világbajnokságnak, valamint a FIBA 3x3 U18-as Európa-bajnoki selejtezőjének.

Mészáros Géza

Az előkészületek és a lebonyolítások biztonságos megvalósításához az önkormányzat utóbbi eseményre 32 millió forint támogatást biztosított.

A Szapáry úti óvoda teljes átalakítására – amely létesítménybe a Szolnok Városi Óvodák igazgatósága is költözik – 160 millió forint önerőt ad a beruházás 680 millió forintos összköltégét kiegészítve. Hasonló kiegészítést jelent az az összesen 97 millió forintos önkormányzati támogatás is, amely által a Széchenyi István körúti orvosi rendelő újul meg.

A beruházás egyrészt pályázati forrásból, másrészt városi önerőből, harmadrészt az épületben működő gyógyszergyár nyújtotta hozzájárulásból valósul meg.

A Tallinn városrészben a volt Tüdőkórház helyén épülő park és sportcentrum kivitelezésének megkezdéséhez a város in-house szerződést köt a saját tulajdonú Szolnoki Városüzemeltetési Kft-vel. A soron kívüli ülés összes előterjesztését a jelen lévő képviselők többségében megszavazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában