SZOLNOK/SZEGED

2018.07.24. 11:29

Kijönne az előzetesből Bróker Marcsi

A karcagi Kun-Mediátor Kft. közel másfél éve előzetes letartóztatásban lévő egykori ügyvezető igazgatója, valamint védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását indítványozta a bíróságon.

Mészáros Géza

A Bróker Marcsi-ként elhíresült vádlott az ügy első tárgyalásán 2017. novemberében

Fotó: Mészáros János

Erre a vonatkozó jogszabályok is lehetőséget adtak a Szolnoki Törvényszéken zajló, „Bróker Marcsi-perként” elhíresült büntetőügy vádlottjának.

A 65 esztendős nővel szemben elrendelt kényszerintézkedés indokoltságának időszakos kötelező felülvizsgálata ugyanis folyamatban van a Szegedi Ítélőtáblán.

Információk szerint a féléves felülvizsgálat részeként kért enyhébb intézkedés lényegében szabadlábra helyezést (akár óvadék ellenében), házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat jelenthet.

Azt ugyanakkor nem tudni, hogy pontosan melyik szerepel az indítványban, mert a történtekről elsőként író lap (is) hiába kereste a vádlott védőjét, aki – ahogy az utóbbi fél évben többször is – ezúttal sem kívánt nyilatkozni.

Hírportálunk információja szerint nem valószínű a vádlottal szemben az előzetes letartóztatás esetleges megszüntetése.

A Kun-Mediátor botrány 2015. tavaszi kirobbanása után a cégvezető külföldre szökött, a magyar hatóságok pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az Interpol körözési listáján is szerepelt. Végül a közép-amerikai Belize-ből, egy üdülőparadicsomból 2016. decemberében hozták haza.

A nő a vádirat szerint másfél évtizeden át folytatta csalássorozatát: a Kun-Mediátor Kft. cégvezetőjeként 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig. A cég 15 éves működése alatt 767 embernek összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

A Bróker Marcsi-ként elhíresült vádlott az ügy első tárgyalásán 2017. novemberében
Fotó: Mészáros János

A vádlott ezidáig nem tett vallomást. A Szolnoki Törvényszéken zajló per alatt a nyári ítélkezési szünetig 13 tárgyalást tartott a bíróság, melyekre összesen 78 tanút idézett be, közülük 56-an jelentek meg.

Az ügy tárgyalása szeptemberben három tárgyalási napon, további sértettek tanúkénti kihallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában