CSENDES ÉS KÖRNYEZETBARÁT

2018.07.02. 16:30

Lombszívó kisgép áll munkába Szolnokon

– Költség- és környezetkímélő. Mindkét tulajdonságot a szemünk előtt tartottuk, amikor erre a haszongépjármű-beszerzésére adtuk a fejünket – hangsúlyozta Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója hétfői, a Tiszai hajósok terére kihelyezett sajtótájékoztatóján.

Mészáros Géza

Az elektromos haszongépjármű út- és járdatisztításra is alkalmas

Fotó: Fodor Orsolya

A cégvezető elmondta, hogy társaságuk munkagépparkja a közelmúltban egy Goupil G4 típusú elektromos meghajtású gépjárművel gazdagodott.

Elmagyarázta, hogy a gépjármű rácsos billenő platóval, lombszívó felépítménnyel felszerelt, amely szintén elektromos meghajtású.

A halkan dolgozó kiskocsi teljes mértékben környezetkímélő. Feladatait Szolnokon a belváros burkolt felületein felgyülemlett lombhulladék, s egyéb hulladék összegyűjtésével fogja ellátni.

Az elektromos haszongépjármű út- és járdatisztításra is alkalmas
Fotó: Fodor Orsolya

– Lakosságbarát, hiszen csendes, nem szennyezi a környezetét. A szolnokiak hamarosan ezzel az új technológiával találkoznak akkor, amikor a városüzemeltetési társaság gépi járda- és úttisztítást végez – tette hozzá Lits László.

A sajtótájékoztató végén mindezt be is mutatta a kisméretű jármű: a cég munkatársai a nagy szívóerejű géppel a Tiszai hajósok terén utat és járdát tisztítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában