OLVASÓINK FOTÓIVAL

2018.07.08. 15:27

Megint megmutatták néhányan, hogyan ne parkoljunk

Ismét tartottunk egy hét szünetet bakisorozatunkban, de látni fogják: nem azért, mert otthon hagyták autóikat a szabálytalankodók...

Szoljon.hu

Szintén az SZTK előtt

Hagytunk egy kis időt, hogy az utóbbi gyűjtemény óta lecsillapodjanak a kedélyek, most viszont mindenkinek újra felborzoljuk az idegeit a következő adag parkolási gyöngyszemmel. Természetesen – ahogyan már megszokhatták – most is olvasóink fotóiból szemezgettünk. Lássuk!

Bemelegítésnek egy teljesen hétköznapi, mindennapos eset, amikor parkolás közben a sofőr megfeledkezik róla, hogy vannak gyalogosan, netán babakocsival közlekedő emberek is, akik például itt, ennél a járdánál szeretnének átkelni a túloldalra.

Egyedül még ugyan át tud haladni a járda meghosszabbított vonalán valaki, viszont babakocsival esélytelen, ha netán az utca végéig áll a parkoló kocsisor, még kerülhet is egy jó nagyot. De nem baj, úgyis biztos csak sétál egy kicsit a babával...

A Bacsó Nándor úton készítette a képet olvasónk, köszönjük!

A következő képen látható parkolási megoldás megmosolyogtató. Valahol értjük is, hiszen ki szeret a dögmelegben a tűző napra parkolni, valljuk be: senki. Na, de ennyi erővel állhatna mindenki valamelyik árnyékot adó fa alá, kinek kell a parkoló! Jól látszik a képen, de olvasónk is megjegyezte levelében, bőven volt még szabad hely a parkolóban.

Úgyhogy e kép láttán tényleg csak az „árnyékos helyet kerestem” magyarázatot tudjuk elképzelni, ettől viszont még szabálytalan.

A Móra Ferenc úti parkolóban készítette a képet olvasónk, köszönjük!

A harmadik fotónkon látható szabálytalanság is tipikus, az SZTK előtt két autónak sem igazán sikerült a vonalak közé parkolni. Ezt sosem fogjuk megérteni. Ráadásul egyikük félig a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyet is elfoglalja.

Az sajnos olvasónk leveléből nem derült ki, hogy rendelkezik-e az illető mozgáskorlátozott matricával, viszont ez így is, úgy is szabálytalan.

A SZTK előtt fotózta olvasónk, köszönjük!
Szintén az SZTK előtt

A következő fotó a Széchenyi városrész egyik utcájában zajló költözést örökítette meg, ezzel együtt pedig azt, hogyan lehet ezt a legtöbb ottlakót feldühítő módon megtenni.

Nyilván mikor sok-sok nehéz holmit cipel le-föl az ember, nem az utca végén fog megállni a költöztető autóval, szeretné megkönnyíteni a saját dolgát. Viszont ez a megoldás sem a legjobb. Hogy olvasónk sorait idézzük:

„Az új lakótárs, ha tehette volna, és nincs lépcső a bejáratnál, legszívesebben közvetlenül a lift előtt parkolt volna, úgy akadályozva a közlekedőket. Egyáltalán nem zavarta, hogy legyen az gyermek, idős ember, esetleg mozgáskorlátozott, az úttesten kell, hogy közlekedjen.”

Van benne valami...

Költözés a Széchenyi egyik utcájában. A fotót olvasónk készítette, köszönjük!

E heti utolsó remek megoldásunk az alábbi. Szintén nem szokatlan, a dolog poénja csak az – ahogyan látszik is – frissen vannak újrafestve a helyeket elválasztó vonalak, nos, úgy tűnik, itt ez sem segített.

A Nagy Imre körúton fotózta olvasónk, köszönjük!

Ha Ön is lát hasonló parkolási remeket, ne habozzon, küldje el nekünk a [email protected] email címre, ahová továbbra is várjuk a olvasóink fotóit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában