TISZAZUG

2018.07.06. 14:31

Elkezdték a burkolat hibáinak kijavítását

Megoldódni látszik végre a tiszazugiak út-problémája. Már többször írtunk arról, hogy az M44-est építő nehézgépjárművek tönkretették a környékbeli utakat.

Joó Zsuzsa

A települési önkormányzatok – különösen a leginkább érintett Cserkeszőlő – többször kérte a Közutat, adjon tájékoztatást a burkolatjavítási munkák kezdéséről, annak tervezetéről.

A megyei igazgatóság friss tájékoztatása szerint a burkolathibák egy részét valóban a nagytömegű járművek okozták. Az anyagszállítás azonban előreláthatóan még a nyáron befejeződik.

Csak ezután érdemes elkezdeni a helyreállítást, de csak a szállítást megelőző állapotúra. Az önkormányzatnak írt levelükben hangsúlyozták, hogy ez nem jelenti az útszakasz teljes felújítását.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a veszélyes burkolathibákat a gyorsforgalmi út kivitelezője az elmúlt időszakban többször javította.

Tájékoztatásuk szerint az utolsó javítás óta kialakult mélyebb kátyúkat július 4-én ideiglenesen megszüntették.

A burkolathibák tartósabb, szükséges mértékű kibontással és megfelelő tömörítéssel történő melegaszfaltos javítását pedig előreláthatóan július 14-én, szombaton végzik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában