KUNSZENTMÁRTON

2018.07.04. 09:23

Őszig megmarad az állványzat a kunszenti hídépítésnél

Megszűnt a szakaszonkénti teljes útlezárás a 44-es főúton, Kunszentmárton környékén, a hídépítés miatt.

Joó Zsuzsa

A pár napos torlódást az okozta, hogy az M44 gyorsforgalmi úton, a város közelében egy hidat építenek, melynek hídgerendáit a hétvégén emelték be. Most, hogy ezzel végeztek, a műtárgyra függesztett állványzatot építik ki. Az állványzat előreláthatóan szeptember 15-ig áll majd.

Az M44-es gyorsforgalmi út három szakaszból áll: a Kecskemét, Nagykőrös és Tiszakürt közötti 31 kilométeres; a Tiszakürt és Kondoros közti 61 kilométeres; és a Kondoros és Békéscsaba közötti 17,6 kilométeres szakaszból.

A Tiszakürt-Kondoros szakaszon, a Körös felett a térség építészeti hagyományait megőrizve, egy 450 méter hosszú acél ívhíd vezeti majd át az utat. Két kisebb híd is épül. Cserkeszőlőnél, Kondorosnál és Szarvasnál pihenőt alakítanak ki.

A Tiszakürt–Kunszentmárton közötti 20,5 kilométer hosszú szakasz 56,5 milliárd forint értékben, a Kunszentmárton–Csabacsűd közötti 20,5 kilométeres szakasz majdnem 44 milliárd forintból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában