SZOLNOK

2018.07.13. 16:30

Így mentik ki a roncsba szorult sérülteket a tűzoltók

Roncsvágási gyakorlatot tartottak a szolnoki hivatásos tűzoltók az egyik helyi cég telephelyén.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester, JNSZ MKI

A szakemberek ezen a napon azt gyakorolták, hogy egy baleset során beszorult sérültet a saját eszközeikkel hogyan tudnak kimenteni.

Sajnos nem ritka jelenség, hogy a közlekedési balesetek során a roncsba egy vagy több ember beszorul, akik önerejükből nem tudnak onnan kimászni.

A tűzoltókra ebben a helyzetben is nagy felelősség hárul, hiszen a sérülteket úgy kell kimenteniük, hogy a bent rekedteknek további bántódása ne essen.

A szakmai ismeretek szinten tartása volt a célja a csütörtöki napnak, amikor a tűzoltók a mentéstechnikai eszközök összeszerelését és működtetését gyakorolták.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester, JNSZ MKI

Üveget törtek, kipróbálták a légzsákleszorító eszközt, a hidraulikus feszítőhengert, és természetesen a feszítővágó berendezés is életre kelt.

Utóbbi úgy hatol át a fémen, mint egy konzervnyitó, lehetőséget biztosítva arra, hogy egy baleset sérültjeit a lehető legbiztonságosabban lehessen kiemelni a roncsból.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester, JNSZ MKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában