CSERKESZŐLŐ

2018.07.06. 09:30

Utalványokkal segítik a tanévkezdést Cserkeszőlőn

Nemcsak általános iskolások, hanem óvodások is kapnak tanévkezdési támogatást a községben még szeptember elseje előtt – ez már bevált gyakorlat a tiszazugi községben.

Joó Zsuzsa

Szokolai Lajos polgármester elmondta: anyagi helyzettől függetlenül idén is mindenkinek jár a segítség, persze bizonyos feltételek mellett. A gyermeknek helyi iskolába vagy óvodába kell járni, a községben kell életvitelszerűen, azaz folyamatosan élni, illetve iskolásoknál feltétel, hogy ne legyen tizennyolcnál több igazolatlan órája.

A településvezető hozzátette, a kicsik családja nyolcezer, az iskolásoké húszezer forint támogatást kap, – a tavalyi bevált gyakorlat után – idén is utalvány formájában.

Ezeket az utalványokat kizárólag cserkei kisboltokban lehet majd elkölteni, ruházatra, cipőre, tanfelszerelésre vagy más, a tanévkezdéshez kapcsolódó eszközökre. Azaz cigarettára, alkoholra biztosan nem. Szokolai Lajos hangsúlyozta, az utalványok duplán is „jót tesznek” a helyi közösségnek.

Hiszen egyrészt a támogatás nagy segítséget jelent minden családnak, másrészt a cserkei kisboltok forgalma is megnő.

Ezáltal ez egyfajta vállalkozói támogatás is az önkormányzat részéről.Fontos, hogy a kisgyermekes szülőknek igénylőlapot kell kitölteniük a tanévkezdési támogatással kapcsolatosan. Ezeket a Családsegítő Szolgálat irodájában, illetve a szociális irodában lehet beszerezni, és ott is lehet leadni majd július 20-ig.

Fontos tudnivaló ugyanakkor, hogy aki ezen időpontig nem adja be kérelmét, nem kap támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában