UNIÓS TÁMOGATÁS

2018.08.09. 16:30

A belvízvédelmi rendszer is megújul Öcsödön

Felújítják a községben a csapadék- és belvízvédelmi rendszert. A kivitelezési szerződést már aláírta az önkormányzat egy békéssszent­andrási vállalkozóval.

Joó Zsuzsa

A beruházás állami és uniós pénzből valósul meg, bruttó 224 millió forintból.

Molnár Bálint polgármester elmondta, a munkálatok már megkezdődtek, és várhatóan jövő év közepén fejeződnek be. Az előttünk álló egy évben megépítenek egy záportározót (ennek kivitelezése zajlik most), burkolt és úgynevezett földmedrű csatornákat, utak alatti átereszeket, valamint hordalék- és iszapfogókat.

A településvezető megnyugtatta a lakosokat, hogy a földmedrű csatornákhoz kapubejárókat is építenek, összesen négyszáznyolcvanöt helyen. A tervezett munkakezdési időpontokról és a felújítással járó esetleges forgalomkorlátozásokról a helyieket közleményekben és egyéb más helyeken is folyamatosan tájékoztatják.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a csapadék- és belvízvédelmi rendszer kiépítése nem az összes utcát érinti, hanem csak tizenhatot, valamint a Kirító-Keleti-csatornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában