KÖLTSÉGVETÉS

2018.08.18. 17:30

A helyi adó elmaradása fejtörést okoz Jászkiséren

Már most megkezdték a város jövő évi költségvetésének előkészítő munkáját Jászkiséren.

Banka Csaba

Lukácsi György polgármester elmondta, hogy az idei költségvetésüket alaposan átszabta az, hogy az előzetesen várthoz képest helyi iparűzési adóból elég tetemes összeg, mintegy ötvenmillió forinttal kevesebb érkezett a városi kasszába.

Egy adószabály módosításából következően ugyanis a város egyik legnagyobb munkáltató cége – mivel más településeken is huzamosabb ideig végzett tevékenységet – nem Jászkiséren, hanem az adott településen fizette be iparűzési adójának egy részét.

A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, a gond abból adódott, hogy a befizetett összeg csökkenéséről csak ez év közepén érkezett információ az önkormányzathoz.

– Az idei költségvetésben átcsoportosításokat hajtottunk végre, a következő évi számokat viszont már eleve a kisebb összegű iparűzésiadó-bevétellel tervezzük – mondta a polgármester.

Gond a kieső közel 50 millió – mondta Lukácsi György.
Fotó: Banka Csaba

– Ahhoz, hogy ez a lehető legkevesebb gondot okozza az intézményeink működtetésében, ahhoz, hogy a feladatokat el tudjuk végezni, már most meg kell kezdeni lehetőségeink áttekintését, hiszen az előzetes gazdálkodási tervet már novemberben szeretnénk elfogadni az önkormányzatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában