JÓTÉKONYSÁG

2018.08.08. 14:00

Dinnyével és főtt kukoricával gyűjtöttek a nagykörűi sulinak

Felfrissülés közben jótékonykodtak is mindazok, akik az elmúlt hétvégén, két napon keresztül, a rekkenő hőségben mézédes görögdinnyét és főtt kukoricát falatoztak, közben pedig sporteszközök beszerzésére pénzt adományoztak a nagykörűi általános iskolának.

Rimóczi Ágnes

Az elmúlt hétvégén mindenki választhatott az ízletes terményekből: ki a görögdinnyét, ki a főtt kukoricát kedvelte a nagy melegben. Ha pedig tehette, adománnyal segítette a helyi diákok sportolását

Fotó: Rimóczi Ágnes

Aki teheti, jelenkorunk kánikulájában gyakorta hűsöl. Sokan az enyhítést nyújtó, frissítő vizek közelségét keresik. Egyesek az épített strandfürdők medencéiben lubickolnak, mások a természet alkotta vízpartokra menekülnek a rekkenő hőség elől, s ekképp „vészelik át” a napsütéses órákat.

Sokan tettek így az elmúlt hétvégén Nagykörűben is, ahol megtelt a homokos Tisza-parti szabadstrand, kicsik és nagyok lógatták lábukat a szőke folyóba.

A településen ráadásul nem csupán felfrissülhettek, de két napon keresztül finomságokat is falatozhattak a strandolók. Tehették mindezt a Nagykörűi Közösségépítő Egyesület jóvoltából, amelynek tagjai a fák árnyékában öt mázsányi ízletes görögdinnyét és félezer cső főtt kukoricát osztottak ingyen a fürdőzőknek.

A civil szervezet jótékony programjában mindezeken túl adománygyűjtés is szerepelt, a gyűjtődobozba a helyi Petrovay György Katolikus Általános Iskola javára lehetett adakozni.

Volt, aki élt vele, akadt, aki ezúttal nem tehette meg. A térítésmentes zöldség-gyümölcs frissítő azonban sehogy sem maradt el. A felajánlásokból összességében 94 ezer 500 forint gyűlt össze vasárnap késő délutánig, amit, mint megtudtuk, sporteszközök vásárlására fordít majd a tanintézmény.

– Köszönet az ötletgazdának, egyben a termények felajánlójának, Túri Tibornak és családjának, valamint a Nagykörűi Közösségépítők Egyesülete csapatának, illetve valamennyi adományozónak a segítségért – hangsúlyozta az adományátadást követően Nagyné Baráth Ágnes, a Petrovay iskola intézményvezetője.

Az elmúlt hétvégén mindenki választhatott az ízletes terményekből: ki a görögdinnyét, ki a főtt kukoricát kedvelte a nagy melegben.
Ha pedig tehette, adománnyal segítette a helyi diákok sportolását
Fotó: Rimóczi Ágnes

– A felajánlásból sporteszközöket fogunk vásárolni a szeptemberi tanévkezdésre. Pótolni kívánjuk a nagyon közkedvelt, ezáltal folyamatosan elkopó eszközöket, mint például focilabda, kosárlabda, pingpongütő, ugrálókötél. Ezenkívül új sportágakat kívánunk a gyermekeknek bemutatni és felkínálni.

– Ezek a tollaslabda, a lábtoll-labda, a sakk és egyéb táblás játékok. Ezekkel az új sportágakkal majd a tanév első sportnapján, szeptember 7-én fognak megismerkedni a tanulóink, ahol akár már sportágat is választhatnak maguknak – jelezte az igazgató asszony.

Mintegy százötven diák koptatja a padokat, minden évfolyamban, egy-egy osztályban. A testnevelésórákon és a szünetekben nagy hasznát fogják venni a tanulók az új sporteszközöknek.

A támogatók nem „állnak” le

A Nagykörűi Közösségépítő Egyesület és a Túri család régóta támogatja a Petrovay iskolát és a helyi gyerekeket. A községben e civil szervezet segítségével valósul meg a gyermeknap és a Mikulás-váró rendezvény is, de kórustáborok lebonyolítását is támogatja. Az egyesület jótékonysági akciósorozata folytatódik: e hétvégén a Cseresznyevirág katolikus óvodának gyűjtenek, az azt követő héten pedig a bölcsődének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában