SZIGORÍTÁS

2018.08.04. 14:30

Korlátozzák a parkolást Tiszapüspöki piacterén

Több magánvállalkozó állomásozott előszeretettel kamionnal vagy busszal a Tiszapüspöki központi részén álló piactéren, ez állandó problémát okozott a településen.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock

Két éve adtak át itt egy háromszáz négyzetméteres, burkolt, árusításra használt területet, jelenleg pedig a mögötte álló hatszáz négyzetméteres területet parkosítják. Ezzel egy időben korlátozzák a téren a parkolást, ezentúl csak a Volán buszjáratait és a célforgalmat engedik itt állomásozni.

– Nagy problémát jelentett ez nekünk, téli időszakban óriási torlódást és zsúfoltságot eredményezett, amely gondot okozott mind a közlekedésben, mind az ott lakóknak.

– Ez a terület nem arra való, hogy egyszerre hat nagy méretű jármű ott parkoljon, ezért szorítjuk a magánvállalkozásokat afelé, hogy ezt mindenki oldja meg a saját telephelyén – tájékoztatta hírportálunkat a döntésről Bander József polgármester.

Elmondta, hogy a harmadik ütemben, várhatóan a jövő évben a tér maradék, mintegy hatszáz négyzetméter alapterületű aszfaltozott részét is felújítják majd.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában