122 millióba került

2018.08.12. 14:21

Megújult a 46-os főút belterületi szakasza Mezőtúron

Felújították a 46-os főút mintegy 1,9 kilométeres, mezőtúri belterületi sza­kaszát.

Munkatársainktól

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban több mint 11 milliárd forintot fordíthat útfelújításra. Ennek köszönhetően a megyében összesen több mint 100 kilométer út újulhat meg.

A hazai forrásból finanszírozott program egyik elemeként a megyében közel 1,9 kilométer hosszúságban újult meg a 46-os főút mezőtúri belterületi szakasza.

A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező nettó több mint 122 millió forintból készítette el a beruházást.

A 46-os főút mezőtúri belterületi szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról, 2–2 pár autóbuszöböl felújításáról is gondoskodott.

A beruházás eredményeként nagymértékben javult a közlekedés színvonala, és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt évek egyik legnagyobb útfelújítási programját valósíthatja meg, amelynek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában