Videóval és Galériával

2018.08.01. 10:30

Pár hetes kiskutyák kerültek az utcára Füreden – gazdira várnak

Hét, alig háromhetes kiskutyát hagyott magára felelőtlen gazdájuk. A négylábú apróságok a Tiszafüredi Gyepmesteri Telepre kerültek, új otthonukat várják.

Ujvári László

Sorsukra hagyott kiskutyák fotója lepte el a közösségi oldalt július 29-én, vasárnap délután. Egy apró kartondobozból három fiú és négy lány kutya kandikált ki. Arra sétáló német turisták találtak rájuk az út mentén.

Hétfőn reggel kerültek be a helyi gyepmesteri telepre, ahol jelenleg megfigyelés alatt tartják őket. Gondozójuk arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy fizikailag jó állapotban vannak.

Fajtájuk nem ismert, valószínűleg keverék kutyusok. Megvárják a hathetes kort, amikor megkaphatják az első védőoltást, majd új otthont keresnek nekik. Fontos tudni, hogy kizárólag nyomon követéssel adják majd ki a kölyköket. Ez azt jelenti, hogy örökbefogadási szerződéssel, adatok és elérhetőség felvételével.

A Tiszafüredi Gyepmesteri Telepen jelenleg teltházas, a most befogadott hét kölyökkutyával több mint negyven lakójuk van. Információink szerint, a helyhatóság ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben.

A Szolnok Városi Állatotthon lakói – köztük sok csöppség – szintén alig várj, hogy egy szerető gazdi örökbefogadja, őket itt nézheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában