KŐRÖSTETÉTLEN

2018.08.31. 16:23

Új víztornyot építenének, mert a régit tönkretette a vihar

Komoly fejlesztésnek nézhet elébe Kőröstetétlen, ahol nemrégiben jelentős kár keletkezett.

Hartai Gergely

– Az egyik nyári viharban sérült meg a falu víztornya, melynek külső burkolatát teljesen megrongálta a szél – mondta el hírportálunknak a falu polgármestere.

Pásztor Imre kiemelte, ekkor sérült meg a torony belső tartályajtaja is, melyen keresztül az építmény vízterébe lehet bejutni. Ezután döntött úgy a polgármesteri hivatal, hogy gyors megoldást próbál találni a falubeli víztorony rendbe tételére.

– Nemrégiben konkrét lépéseket is tettünk az ügyben. Annál is inkább, mivel ivóvízről van szó. A belügyminisztériumhoz adtuk be pályázatunkat, melynek összköltsége több mint húszmillió forintot tesz ki.

– Ám világossá vált, nem jelent megoldást a puszta javítás, új épületet kell felhúzni a régi helyére – mutatott rá a faluvezető.

Hozzátette: közben már a helyszíni ellenőrzésen is túl van a rossz állapotban lévő vizes komplexum.

Ennek során pedig kedvező visszajelzéseket kapott az önkormányzat.

– A kormányhivatal szakértője jött el hozzánk, hogy feltérképezze az itteni állapotokat. Kiderült, jogos az igényünk az új hidroglóbusz megépítésére – részletezte.

A polgármester abban bízik, sikerül megépíteni a falu vadonatúj vízi létesítményét. Majd arról számolt be, ha pozitív elbírálást kap a pályázatuk, akár már szeptember első napjaiban el is kezdhetik a munkát a szakemberek. Akik, ha a terveknek megfelelően tudják ellátni feladataikat, decemberre végezhetnek is a legfontosabb munkálatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában