JÁSZAPÁTI

2018.09.10. 20:00

Kettős jubileumra készül Jászapáti táncos közössége

Négy évtizeddel ezelőtt kezdődött Jászapátin a néptánctanítás, és húsz évvel ezelőtt jött létre a városban a Hétszínvirág Táncegyüttes.

Banka Csaba

Jászapáti táncosok a Csángó fesztivál táncforgatagában

Fotó: Banka Csaba

A két jubileumról egy-egy gálaműsorral emlékeznek meg a táncosok – tudhattuk meg Borics Lászlótól, a Hétszínvirág Táncegyüttes művészeti vezetőjétől.

Szeptemberben Jászapáti táncosai is részt vesznek több száz jászsági közreműködővel együtt a Vajdahunyad várában tartandó Jász Ünnepen, képviselve a kistérség néptáncos közösségét.

Az együttes próbáinak fő feladata azonban már most az, hogy kellőképpen felkészüljenek a novemberben esedékes negyvenéves jubileumi műsorra, illetve a december 8-án és 9-én tartandó évzáró gálákra, mely egyben a Hétszínvirág létrejöttének húszéves születésnapi ünnepe is lesz.

– Nem új koreográfiákkal készülünk – mondta a művészeti vezető –, hanem szeretnénk felvillantani részleteket azokból a sikeres produkciókból, amelyek végigkísérték a jászapáti néptánctanítás évtizedeit.

– A hosszú idő során közel száz helybéli vett részt a tánccsoportok munkájában, ennyien voltak tagjai a közösségnek. Nagy öröm az számunkra, hogy közülük rengetegen jelentkeztek, hogy szeretnének részt venni a gálák bemutatóin.

Jászapáti táncosok a Csángó fesztivál táncforgatagában
Fotós: Banka Csaba

Borics László elmondta, jó esély van rá, hogy közel nyolcvan táncos közreműködővel vigyék színpadra az előadásokat.

– Kétrészes, kétszer egyórás műsor összeállítását kezdtük most el – mondta. – A zenei anyag már rendelkezésre áll, az elkövetkező heteket pedig a koreográfiák újratanulására használhatjuk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában