Mezőtúr

2018.09.12. 10:30

Az eddigieknél több alkotó érkezett a mezőtúri táborba

Ember és természet kapcsolata – e tárgykör adta a fő témáját ezen a nyáron a Takács-tanyán rendezett művésztelepnek. A hagyományoknak megfelelően, a Galériában rendeztek kiállítást az elkészült alkotásokból, idén azonban jóval szélesebb volt a merítés a szokottnál.

Szilvási Zsuzsanna

Az alkotásokból kiállítás nyílt a Galériában

Fotó: Mészáros János

– Ebben az esztendőben kicsit átalakult a munka, most először ugyanis hetes váltásokban érkeztek hozzánk a művészek. Szerettünk volna nyitni ugyanis a fiatalok, illetve a külföldiek felé is, így a korábbinál többen és többfelől jöttek – mondta el Györfi Sándor.

– Művésztelepünk különösen vonzó a bronzzal dolgozó szobrászok körében, hiszen itt lehetőség nyílik rá, hogy kísérletezzünk az öntési technológiával, újabb és újabb dolgokat kipróbáljuk annak érdekében, hogy mind kifejezőbbé váljanak az alkotások.

Amint a szobrászművész hozzátette, idén a telepet működtető alapítvány jelmondata – Homo et natura, Ember és Természet – jegyében készült a művek többsége. Emellett azonban a tavalyi víz témakört is folytathatták a visszatérő művészek.

Az alkotásokból kiállítás nyílt a Galériában
Fotó: Mészáros János

– A Holt-Körös kanyarulata olyan csodálatos látvány, amely mindenkiben felfrissíti az alkotókedvet – emelte ki. – Úgy vélem, manapság különösen fontos a természet, az örök megújulás szépségeinek bemutatása, ráadásul az újonnan érkezők egészen más szemmel tekintenek erre a tájra, mint azok, akik már évtizedek óta ide járnak.

– Épp ezért mindig friss és más alkotások születnek.

képalá: Az alkotásokból kiállítás nyílt

a Galériában Fotó: M. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában