SZOLNOK

2018.09.11. 16:30

Brazíliából és Kaliforniából érkezők is felkeresték a Tourinform irodáját

– A három főszezoni hónap alatt közel kétezren keresték fel a Tourinform helyi irodáját. Legtöbben belföldi turisták… – tájékoztatta hírportálunkat Bárándiné Nikolényi Edit.

Hartai Gergely

A városnéző séták is sok turistát vonzottak.

Forrás: Beküldött fotó

Az irodavezető elmondta, az elmúlt évekhez képest többen érkeztek hozzájuk a Dunántúlról, de Észak-Magyarországról és Budapestről is sokan érdeklődtek a helyi látnivalók iránt.

– A külföldi küldő országok közül Németország, Hollandia, Románia, Japán, Kína és Oroszország emelhetők ki. De turistákat üdvözölhettünk Kaliforniából, Miamiból, Brazíliából, Rómából és Kijevből is – taglalta.

A nyáron hosszított nyitvatartással, szombaton is üzemeltek.

Megtudhattuk azt is, hogy a látogatóknak idén nyáron kerékpárkölcsönzést is biztosított az iroda. Emellett városnéző sétákkal is várták a megyeszékhelyre látogató turistákat.

A városnéző séták is sok turistát vonzottak.
Fotó: Beküldött fotó

– Mozgalmas szezont zártunk, szinte minden hétvégére jutott program. Sokan kerestek minket a Tiszavirág Fesztivál, az ejtőernyős világbajnokság, valamint a Szolnok Napja rendezvények alatt is – összegezte tapasztalatait a szolnoki irodavezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában