Jászjákóhalma

2018.09.01. 17:30

Ismét átadták a jász község kitüntetéseit

Községi ünnepség kertében kapták meg idén is az arra érdemes jákóhalmiak a település kitüntetéseit a minap.

Czakó Nóra

Jászjákóhalmáért elismerésben részesült Nagy Dezsőné Nagy Magdolna, aki két évtizede vezeti a Jákó Kertbarát Kört. Aktív tagja a negyvenhat éves Községi Népdalkörnek és több mint egy évtizede átvette édesanyjától a Pünkösdi Zarándoklat vezetését is Mátraverebélybe.

Ugyancsak ezt az elismerést kapta Lékó István, a Jákó-Pig Kft. vezetője, aki huszonöt éve tölti be ezt a pozíciót, és fáradhatatlan munkássága mellett több civil szervezetet támogat. A díj összegét most is azonnal felajánlotta a polgárőrségnek.

Jászjákóhalma Díszpolgára olyan személy, aki nem helyben él, de tevékenysége nyomot hagy szülőfaluján, vagy országos elismertsége révén növeli Jákóhalma hírnevét. Ez évben Czuk Ferenc Podmaniczky-díjas festő, restaurátor érdemelte ki e rangot, aki tízéves korától Pesten, jelenleg pedig Pécelen él.

A rendszerváltáskor azonban az ő tervei alapján, az ő irányításával, szellemi és fizikai munkájával készült el szülőfaluja második világháborús emlékműve, melyet azóta is karban tart. Más alkotásai is láthatók a faluban. Feleségével együtt vezetik a JÁKOB-ot, az elszármazottak társaságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában