SZOLNOK

2018.09.05. 15:30

Kollégáink fotóit díjazták a franciák

Kollégáinkat díjazták Franciaországban. Július elején három dél-franciaországi városban nyílt kiállítás szolnoki fotósok alkotásaiból, Magyarország magyar szemmel címmel.

Joó Zsuzsa

Csángók című alkotás

Fotó: Mészáros János

A kiállítás rendezője a Magyarországi Kiruccanások francia–magyar baráti társaság, a Jászkun-Picard Francia–Magyar Baráti Körök Egyesülete és az Agrária-Apure Egyesülete partnere volt.

A tárlaton tizenkettő fotós negyven képét tekinthették meg az érdeklődők. A fotók megyénk tájait, kulturális értékeit, hagyományait mutatta be a francia közönségnek, akik szavazhattak is az általuk legszebbnek tartott fotóra.

Csángók
Fotó: Mészáros János

A leadott szavazatok alapján a közönségdíjat Bali István Izzó fák a naplementében című fotója kapta, az iskolásoknak pedig kollégánk, Csabai István Pusztai naplemente című alkotása tetszett a legjobban.

Pusztai naplemente
Fotó: Csabai István

Az Escapade Hongrois egyesület a legjobb fotó díját másik fotóriporter munkatársunknak, Mészáros Jánosnak ítélte oda a Csángók című alkotásáért, az ezüstérmet Bali Anna kapta, a harmadik díjban pedig Gavaldik Zoltán részesült. Az egyesület különdíját Kardos Tamás érdemelte ki.

Barlanglakások
Fotó: Bali Anna
Izzó fák a naplementében
Fotó: Bali István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában