SZOLNOK/SZAJOL

2018.09.14. 11:25

Lángoló tartálykocsival küzdöttek a szolnoki tűzoltók

Az éghető anyagok tekintetében az egyik legveszélyesebbek az üzemanyagok. Rendkívül gyorsan lángra kapnak, és akár már a gőzük is lobbanékony lehet. Az ilyen jellegű tűzeseteknél tehát elengedhetetlen a gyorsaság és a nagyfokú szakértelem

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Ennek jelei mutatkoztak meg azon a tűzoltási gyakorlaton, amelyet szeptember 13-án tartottak a szolnoki hivatásos tűzoltók a szajoli Mol Bázistelep létesítményi tűzoltóságával karöltve.

Az „áldozat” egy használaton kívüli tartálykocsi volt, amelyet egy speciálisan kialakított csőrendszer használatával, benzin és gázolaj keverékével lobbantottak be a tűzoltók.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

A beavatkozó egységek habsugarak segítségével fékezték meg az elharapódzott lángokat, odafigyelve arra, hogy a tűz gócpontjait is felszámolják.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

A gyakorlat célja volt, hogy a hivatásos és a létesítményi tűzoltók minél hatékonyabban tudjanak együttműködni. A befektetett munka így egy éles szituáció során kifizetődhet – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelem sajtóügyelete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában