TESTI SÉRTÉS

2018.09.06. 10:30

Mérgében ráborította élettársára a forró vizes lábast egy tiszaburai nő

A Tiszafüredi Járási Ügyészség 2018.szeptember 4-én két, Tiszaburán történt bűncselekmény elkövetőit állította bíróság elé a Tiszafüredi Járásbíróságon.

Szoljon.hu

Az egyik ügy vádlottja egy tiszaburai asszony volt, aki 2018. április 14-én este szóváltásba került élettársával. A vita hevében a nő felkapta a kályhán lévő lábast, amelyben forrt a víz és azzal leöntötte az élettársát. A férfi arcán, nyakán, mellkasán és a hastájékon testfelületének 12%-át érintő I-II. fokú, 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A Tiszafüredi Járásbíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt 7 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerőre emelkedett – tájékoztatta hírportálunkat Balázsné Dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A másik ügyben három férfit, ebből kettő apa és fia, állítottak bíróság elé, mert 2018. június 16-án délután Tiszaburán az egyik kocsmában erősen ittas állapotban megjelentek. A pultos felszólította őket, hogy a cigarettájukat a kocsmán kívül szívják el, mely nem tettszett nekik. Az apa visszaszólt a pultosnak, „ Ki parancsol nekem?”.

Ezek után az egyik vendégbe kötöttek bele, akit egyikük megütött. A sértett védelmében szólt a sértett éppen ott tartózkodó apja, akit a vádlottak emiatt többször megütöttek. A földre esett férfin segíteni akaró másik vendéget is ellökték, hogy ne tudjon segítséget nyújtani. Ezután a vádlottak elhagyták a kocsmát, de egyikük elmenetel közben a kezében lévő italos poharát eldobta, úgyhogy egy vendéget ezzel eltalált.

A megbotránkoztató magatartásukat a bíróság csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének értékelte és jogerősen mindhárom vádlottat egyenként 120 órai közérdekű munka büntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában