ÁLLATHELYZET

2018.09.28. 18:45

Sok a mérgezéses eset Abonyban

– A bolha- és a kullancsgyanús esetek továbbra is vezetnek a házi kedvenceknél. Sokan keresnek is ezekkel a helyiek… – mondta el hírportálunknak dr. Füleki Zsolt.

Hartai Gergely

Az abonyi állatorvos hozzátette, az ősz elején a mérgezések is gondokat okoznak a városban. – Ilyenkor ugyanis a környékbeli szántóföldekről már betakarították a terményeket. Ezután azonban a rágcsálók is a háztájiba kerültek – taglalta.

Kiemelte: védekezésképpen rendre mérgeket helyeznek el a gazdák a gazdasági épületeikben. Ám ezekből sokszor a gyanútlan házi kedvencek is fogyasztanak. A rágcsálók száma pedig ugrásszerűen nő Abonyban.

– Mostanra átlagosan napi egy mérgezéssel találkozunk, s ilyenkor K-vitamin kúrával segítünk – részletezte Füleki Zsolt. Hozzáfűzte, nemsokára a veszettséggyanús jószágokra is nagyobb figyelmet kell fordítani.

– Bár Abonyban eddig nem találkoztunk veszett jószággal, mégis figyelnünk kell. Hiszen ennek veszélye is éppen az őszi idő beálltával növekszik a térségben – összegezte a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában