JÁSZFÉNYSZARU

2018.09.03. 09:28

Újabb gyár épülhet az ipari parkban

A város határában az elmúlt két évtized alatt összességében mintegy százötven hektárra nőtt az ipari övezet területe.

Banka Csaba

Az új területekre mindig szükség van az újonnan betelepülő cégek beruházásaihoz. Jelenleg is gőzerővel dolgozik az önkormányzat, a polgármesteri hivatal munkatársai, illetve az Ipari Centrum Kft. dolgozói együtt, egy projektcsapatként.

Egy újabb befektető érkezéséhez készítik elő a szerződéseket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrégiben jelentette be egy indiai befektető, az SRF érkezését. Az érkező vállalat tizenöt hektáron szeretne építkezni.

A négy ütemben megvalósuló fejlesztés első szakaszára hatvanmillió eurót fordítanak majd, a beruházás a magyar kormány támogatását is élvezi. A csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó vállalkozás termelését német technológiával valósítja meg.

A vállalkozás várhatóan először száz, majd később – attól függően, hogy az automatizálás milyen fokú lesz az üzemben – további alkalmazottak felvételét is tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában