KARCAG

2018.09.13. 10:29

Világbajnok lett a karcagi Csanádi Zádor íjász

Csanádi Zádor, a Debreceni Egyetem Balásházy János Mezőgazdasági és Közgazdasági Gyakorló Szakközépiskolája és Kollégiuma végzőse szülei révén gyerekkora óta a hagyományápolásban nőtt fel, s most íjász világbajnok lett.

Csanádi Zádor ezúttal is bizonyított

Fotó: Beküldött fotó

– Három éve még csak hobbi szinten, alapfelszereléssel versenyezgettem, majd jöttek a dobogós sikerek. Így megfogalmazódott bennem, valamit el szeretnék érni az íjászattal – mondja Zádor, aki tavaly Kecskeméten, az Európa-bajnokságon nem volt döntős, egy hónappal később az országos bajnokságon már ezüstöt szerzett.

A távcéllövő bajnokságon is második lett. Az idei gyulai Történelmi Íjász Világbajnokságon három versenyszámban indult, a kadet korosztályban.

– Minden cél ugyanazt a koncentrációt igényli, legyen 40 vagy 120 méteren. A világbajnok 333 pontot ért el, én 332-vel ezüstérmes lettem. Délután a békéscsabai reptéren kezdődött a távcéllövő világbajnokság.

Csanádi Zádor ezúttal is bizonyított
Fotó: Beküldött fotó

– Itt világbajnok lettem, s mivel ez ob is, magyar bajnokként arany minősítést szereztem. Most a legfontosabb cél az érettségi és a továbbtanulás – mondja. D. E.

képalá: Csanádi Zádor ezúttal is bizonyított Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában