jászkisér

2018.10.26. 18:45

A forradalom eszmeiségét ápolják a versekkel

Az ’56-os Szövetség Jászsági Szervezete a helyi Csete Balázs Általános Iskolával együttműködve idén is hirdetett versmondó versenyt az iskolásoknak az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezve.

Illés Anita

Ezt a kezdeményezést évekkel ezelőtt indították útjára. A szövetség ugyanis egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy az 1956-os forradalom eszmeiségét ápolja és megőrizze az elhunyt hősök, áldozatok emlékét.

Mint azt Csomor András, a jászsági szervezet ügyvivője elmondta, ezúttal is szép számmal neveztek be szavalók a felhívásra. Jászapátiról, Jászladányról, Jászszentandrásról, Jászkisérről és Hevesről érkeztek diákok a versmondó versenyre.

– Nagy álmom valósulna meg azzal, ha a versenyt Jászkisérről kiterjesztenék a Jászság valamennyi településére. A szövetség az áldozatoknak szeretne emléket állítani kezdeményezésével, és nem a politikai hovatartozásról szóló vitákat gerjeszteni – hangsúlyozta az ügyvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában